HomeActueelCultoura trips

Cultoura trips

Bekijk hier de diverse dagexcursies die Academische Reizen organiseert. 

Hockney-Van Gogh

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

Woensdag 6 maart 2019 
o.l.v. drs. Edwin Becker

Het van Gogh Museum biedt in het komend voorjaar een groots opgezette tentoonstelling Hockney - van Gogh. The Joy of Nature. De tentoonstelling laat de onmiskenbare invloed van Vincent van Gogh op het werk van David Hockney (1937) zien. De bezoeker leert over de fascinatie van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle kleuren en het experimenteren met perspectief. Centraal staan de monumentale Yorkshire-landscapes. Hockney trok aan het einde van de jaren negentig vanuit Los Angeles naar zijn geboortegrond: de Yorkshire Wolds in Groot-Brittannië. Hier begon hij het karakteristieke landschap te schilderen. Deze schilderen, de zogenaamde Yorkshire-landscapes, tonen diepgaande observaties van de veranderende vier seizoenen en de manier waarop licht, ruimte en natuur constant in beweging zijn. De tentoonstelling biedt zo'n 120 werken van beide kunstenaars.

Programma
Om 10.30 verzamelen we in het Van Gogh Museum. Na de koffie volgt de inleiding tot de tentoonstelling. Bezoeken aan de tentoonstelling en aan de vaste collectie worden onderbroken door een gezamenlijke lunch. Afscheidsdrankje ca. 16.00 uur. 

Kosten € 90,00 per persoon (bezitters van een museumkaart € 75,-) 

Lees verder
Hockney-Van Gogh

Alle Rembrandts

Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Woensdag 10 april 2019 
o.l.v. dr. Sophie Oosterwijk

Het 350e sterfjaar van Rembrandt wordt herdacht met een aantal speciale tentoonstellingen. Het Rijksmuseum toont allereerst de hele Rembrandt-collectie met 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten. Met topstukken als De Nachtwacht, Marten & Oopjen, Het Joodse Bruidje en De Staalmeesters, beheert het museum de grootste collectie  Rembrandtschilderijen ter wereld. Het is een unicum, gezien de kwetsbaarheid van de tekeningen en prenten, dat de hele collectie wordt getoond. Samen geven zij een weergaloos beeld van Rembrandt als mens, hoe hij zijn verhalen vertelde en hoe vernieuwend hij daarin was. Zijn indringende zelfportretten, intieme tekeningen, zijn rake weergave van emoties en van alledaagse taferelen laten zien dat Rembrandt ook vandaag nog altijd tot de allergrootste kunstenaars behoort.

Programma
De dag begint om 10.30 uur in een nabij het Rijksmuseum gelegen restaurant voor koffie en inleiding tot de tentoonstelling. Na de lunch gaan we naar het Rijksmuseum voor het bezoek aan de tentoonstelling. Afscheidsdrankje ca. 16.30 uur.


Kosten € 90,00 per persoon (bezitters van een museumkaart € 75,-) 

Lees verder
Alle Rembrandts

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.