HomeActueelLaatste nieuws

Laatste nieuws

Hier leest u het laatste nieuws van Academische Reizen.

Jubileumbijeenkomst in 's-Hertogenbosch

Jubileumbijeenkomst in 's-Hertogenbosch

Zaterdag 2 februari 2019
Het vijftigjarige bestaan van de Stichting voor Academische Reizen luiden wij in met een bijeenkomst voor onze deelnemers en lezers van Cultoura in 's-Hertogenbosch. U bent vanaf 11.30 uur welkom voor ontvangst met koffie en thee, gevolgd door een stadswandeling door de historische binnenstad. Bij terugkeer op kantoor is een lichte lunch (facultatief) met aansluitend een lezingenprogramma. Prof. dr. Fik Meijer spreekt over Roof van kunst en macht van de Romeinen in Griekenland. Dr. ing. Kees Peterse behandelt de cultuur van de Grieken en Romeinen aan de Golf van Napels. Dr. Sophie Oosterwijk geeft een introductie op onze activiteiten in het Rembrandtjaar en Dr. Eveline Nikkels geeft aan de hand van muziekvoorbeelden een vooruitblik op de komende Schubertiade in Schwarzenberg. We eindigen de jubileumbijeenkomst met een gezellige borrel. 

Programma

11.30 uur            Ontvangst op het kantoor van Academische Reizen en lunch
12.30 uur            Vertrek vanaf kantoor per touringcar naar centrum
13.00 uur            Stadswandeling
14.30 uur            Vertrek per touringcar terug naar kantoor
15.00 uur            Start lezingenprogramma

  • dr. ing. Kees Peterse, cultuur van de Grieken en Romeinen aan de Golf van Napels
  • prof. dr. Fik Meijer, Romeinen in Griekenland
  • dr. Sophie Oosterwijk, het Rembrandtjaar
  • dr. Eveline Nikkels, de Schubertiade

17.00 uur            Borrel
18.30 uur            Einde programma


Klik hier om u aan te melden. 


Facultatief:
Kosten € 10,- per persoon voor de lunch.

Lees verder
Jubileumbijeenkomst in 's-Hertogenbosch
Cultoura 174 is uit

Cultoura 174 is uit

Het nieuwe Cultoura magazine, nr. 174, is verschenen. 

In deze CULTOURA vindt u zeventien reizen. We beginnen het jaar met een aantal kunsthistorische reizen, onder meer naar jubilea van de grote schilders Rembrandt en Bruegel. U kunt met ons een dagje naar het Van Gogh Museum om kennis te maken met de invloed van van Gogh op David Hockney. Maar er zijn ook reizen naar belangrijke kunstcollecties en tentoonstellingen in Berlijn en in het Zwitserse Basel. In samenwerking met het magazine Kunstschrift organiseren wij een bezoek aan Venetië in het spoor van de renaissanceschilder Bellini, die nergens beter te zien is dan in de Dogenstad. De Victoriaanse kuurplaats Buxton is uitgangspunt voor een gevarieerde reis met als hoofdthema landhuisarchitectuur. Muziekreizen gaan ditmaal naar het Bachfeest in Leipzig, naar het kamermuziekfestival in West-Cork en naar de operafestivals in Riga en Verona. 

Cultoura verschijnt drie maal per jaar. Wilt u de meest recente uitgave van het magazine ontvangen? Vraag deze hier aan.

Lees verder
Cultoura 174 is uit
Cultoura 173 is uit

Cultoura 173 is uit

Het nieuwe Cultoura magazine, nr. 173, is verschenen. 

In deze CULTOURA vindt u achttien reizen. Wegens succes herhalen wij onze programma’s naar Cyprus, de Via Appia en Sicilië. In Spanje bieden wij u reizen aan naar het moorse 
erfgoed en naar de gebieden van de conquistadores, ridderordes en werelderfgoedsteden. We bezoeken Edinburgh en in Frankrijk doen we het poëtische zuiden aan. De musea van Londen bieden ons vier belangrijke kunsttentoonstellingen en in Bonn en Keulen vinden we 19e-eeuwse beroemdheden en Der Blaue Reiter. Rijpe renaissancekunst ontdekt u tijdens een kunstreis in Florence en voor nieuwe ontwikkelingen op museum- en architectuurgebied bieden we u reizen naar New York en naar de Perzische Golf. In de komende Kerst- en nieuwjaarsperiode leiden de reizen naar Rome en Malaga en de feestelijke muziekreizen naar Parijs en Wenen. Ook publiceren wij alvast de reizen naar het Richard Strauss-festival in Leipzig en naar de Schubertiade in Vorarlberg.

Cultoura verschijnt drie maal per jaar. Wilt u de meest recente uitgave van het magazine ontvangen? Vraag deze hier aan.

Lees verder
Cultoura 173 is uit

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.