HomeBelgië

België

Van Vlaamse primitieven tot fin-de-siècle

België reizen

Van Vlaamse primitieven tot fin-de-siècle

Onze zuiderburen zijn een geliefde bestemming voor dagtochtjes en korte reizen. De Vlaamse kunststeden Brugge en Gent lenen zich bij uitstek voor een kort bezoek. Brugge en Gent waren in de middeleeuwen welvarende handels- en kunstcentra. De rijkdom uit die periode is nog altijd goed te zien aan de historische bouwwerken in de binnensteden. De musea tonen de hoogtepunten van de Vlaamse primitieven en de Lathemse School, die hun inspiratie haalden uit het Leielandschap.

Tijdens een reis naar België heeft het vaak zo zakelijke Brussel eveneens verrassend veel te bieden. In de schaduw van de kantoorkolossen van de Eurocreatie treffen we hoogtepunten van 19e-eeuwse architectuur en decoratiekunst. Te denken valt aan het Hortamuseum, in het huis en atelier van Victor Horta, gebouwd toen de art nouveau op zijn hoogtepunt was. Of Maison Cauchie, van ontwerper en architect Paul Cauchie, en het fin-de-siècle Hotel Metropole tonen de grandeur van deze stijl. Maar ook het vermaarde Hotel Solvay, door architect Victor Horta gebouwd en ingericht, is een bezoek waard. Het is thans privé-eigendom en de enige woning waar oorspronkelijk Horta-meubilair in de ruimte staat waarvoor het ontworpen werd. Slechts bij uitzondering opent het zijn deuren voor bezoekers. In de hoofdstad van België kan de museumliefhebber zijn hart ophalen bij de Musea op de Kunstberg, met gewaardeerde musea voor oude kunst en moderne kunst, van fin-de-siècle tot Magritte.

Tot slot past ook Antwerpen in dit rijtje kunststeden in België. Reizen en bezoekjes aan deze stad tonen bijvoorbeeld wereldberoemde kunstwerken, zoals Pieter Bruegels 'Dulle Griet' in het museum Mayer van den Bergh. Meesterwerken van Rubens hangen in het Rubenshuis en de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal.

 

Bent u benieuwd naar onze België reizen? Bekijk hier ons actuele aanbod.

Reizen naar België

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.