HomeCyprus

Cyprus

Eiland van Aphrodite

Cyprus reizen

Eiland van Aphrodite

Cyprus wordt wel poëtisch aangeduid als het eiland van Aphrodite, omdat de godin hier geboren zou zijn. Volgens een mythologische overlevering zou Aphrodite ontsproten zijn aan het schuim van de zee, niet ver van de plaats Paphos. Op het eiland zijn dan ook nog vele cultusplaatsen en tempels voor deze godin te vinden, maar deze vormen niet de enige aanleiding om naar dit Cyprus af te reizen.

Verspreid over het eiland valt cultureel erfgoed te ontdekken uit ruim 10.000 jaar geschiedenis. Naast Neolitische monumenten en overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd vindt u er pittoreske dorpjes met kloosters en kerken uit de Byzantijnse tijd, vaak met prachtige fresco’s en mozaïeken. In de plaats Kolossi is een indrukwekkend kruisvaardersfort te bezichtigen, dat in zijn huidige vorm uit 1454 door de Maltezer Orde werd gebouwd.

Het noorden van Cyprus is nog altijd Turks grondgebied. Door de Turkse inval van 1974 is veel van het rijke kerkelijke erfgoed op dit deel van het eiland verloren gegaan; kerkjes en kloosters werden vaak van hun mozaïeken en wandschilderingen ontdaan om voor een ander doel gebruikt te worden. Toch zult u tijdens een reis naar Cyprus ontdekken dat hier nog altijd schitterende exemplaren terug zijn te vinden, te midden van typisch Turkse bezienswaardigheden als moskeeën en karavanserais.

Bent u benieuwd naar de vele schatten van dit eiland? Bekijk dan hier ons actuele aanbod van Cyprus reizen op deze website.

Reizen naar Cyprus

CyprusCultuur

Vanuit een comfortabele centrale standplaats verkennen we het eiland van Afrodite met het prachtige landschap en heerlijke klimaat

Dr. Karel C. Innemée Dr. Karel C. Innemée
vanaf: € 1.795
Cyprus

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.