HomeDuitsland

Duitsland

Cultuur met een grote C

Reizen naar Duitsland

Cultuur met een grote C

Duitsland, het land waar grote componisten woonden en werkten, biedt een overweldigend aanbod aan reizen vol muziek, kunst en architectuur.

Muziek klinkt er overal. Steden zoals Bonn, Baden-Baden, Würzburg, München, Berlijn, Dresden en Leipzig zijn een begrip in de internationale muziekwereld en beroemde musici geven er regelmatig acte de présence. Het zijn de uitgezochte standplaatsen voor onze muziekreizen naar Duitsland.

Duitsland is eveneens het land van de goed geoutilleerde musea, waaronder de Alte en Neue Pinakothek in München, met kunstcollecties van wereldfaam. Boeiend zijn ook de tentoonstellingen over de Romeinse cultuur aan de limes, de Romeinse rijksgrens en groots de kunstmanifestaties in Berlijn, Frankfurt, Bonn en Düsseldorf.

Een apart hoofdstuk vormt de architectuur. De nieuwe musea overal in het land zijn niet alleen interessant om de collecties, maar bovenal om de indrukwekkende architectuur. De dynamische hoofdstad Berlijn heeft sinds de jaren ‘90 van de vorige eeuw een ware metamorfose ondergaan. Verbluffend zijn de hoogstandjes van het nieuwe bouwen, maar even imponerend zijn de gerestaureerde ‘klassiekers’.

Naast de bijzondere programma-inhoud van onze reizen naar Duitsland, geniet u ook van alle comfort in onze goede 4-sterren hotels.

Meer informatie over onze reizen naar Duitsland? Bekijk hier ons actuele aanbod.

Reizen naar Duitsland

Leipzig StraussfestivalMuziek

In Leipzig wordt in het komende voorjaar een festival geheel aan Richard Strauss gewijd. 

Mevr. Erna Metdepenninghen Mevr. Erna Metdepenninghen
vanaf: € 1.375
Leipzig Straussfestival
BerlijnKunst

In de 19e eeuw groeit Berlijn uit tot een metropool. Musea worden gebouwd en uitgebreid met archeologische vondsten en etnografica. 

Drs. Christianne Niesten Drs. Christianne Niesten
vanaf: € 1.095
Berlijn
Bonn en Keulen Kunst

Behalve de tentoonstellingen 'Malerfürsten' en Ernst Ludwig Kirchner in de Kunst und Ausstellungshalle der Bundesrepublik bezoeken wij ook de overzichtstentoonstelling over Gabriele Münter in het Ludwig Museum in Keulen.

Drs. Robert-Jan Muller Drs. Robert-Jan Muller
vanaf: € 315
Bonn en Keulen
Leipzig Bachfeest Muziek

Het jaarlijkse Bachfeest van Leipzig is uitgegroeid tot een belangrijk evenement in het Europese muziekleven. Het thema dit jaar is Bach als hofcomponist.

 Dr. Eveline Nikkels Dr. Eveline Nikkels
vanaf: € 1.955
Leipzig Bachfeest

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.