HomeFinland

Finland

Finland Reizen

Finland wordt vaak wel het land van de duizend meren genoemd, maar heeft de reiziger verrassend veel meer te bieden dan uitgestrekte bossen en spiegelende meren. Het Finse volk moest eeuwenlang - met tussenpozen en strijd - het Zweedse gezag erkennen, en leefde in de 19e eeuw tot 1917 in feite onder de Russische tsaren. Deze politieke omstandigheden drukten hun stempel op de cultuur. Verspreid door het land zien we nog altijd vele middeleeuwse kerken met muurschilderingen en met een lutherse inrichting, maar ook orthodoxe kerken met koepels en ikonostasen.


Dat wordt anders, wanneer we voorbeelden van de nationaal-romantische stijl ontmoeten, de klassieke Finse schilderkunst in het Atheneum Museum en moderne bouwkunst, binnenhuisarchitectuur en hedendaagse vormgeving zichtbaar in het alledaagse leven. De hoofdstad Helsinki is voor design- en architectuurliefhebbers een waar paradijs om naartoe te reizen, met opvallende Finse architectuur als de Finlandia Hall, het Kiasma Museum voor Moderne Kunst en architectuur en het Olympisch stadion.


Finland heeft echter nog een andere onbekende culturele schat in huis: ieder jaar vindt in het middeleeuwse kasteel Olavinlinna (St. Olaf’s kasteel), het operafestival van Savonlinna plaats. Met klassieke opera’s, eigen producties en vaak vermaarde internationale operagezelschappen weet het festival iedere jaar een interessant programma te brengen. Samen met de omliggende meren en het kasteel als decor zorgt dit ervoor dat het festival iedere jaar weer vele duizenden bezoekers trekt. Ook u kunt met ons naar dit muzikale stukje Finland reizen.

Wilt u meer weten over onze Finland reizen? Klik hier voor het actuele reisaanbod op onze website.

Reizen naar Finland

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.