HomeFrankrijk

Frankrijk

La douce France

Reizen naar Frankrijk

La douce France

Het door velen geliefde vakantieland kent een grote verscheidenheid aan regio’s en steden en biedt de bezoeker daarmee ook een veelheid aan kunst en cultuur.

De rijke cultuurhistorie kunt u tijdens het reizen in Frankrijk overal beleven, bijvoorbeeld bij uitstapjes die de Provence en het rijke Romeinse verleden aandoen, op de pelgrimsroutes die naar Santiago de Compostela leiden, en in Bourgondië op tochten langs de imposante kloosters en kastelen. De mooiste kastelen vinden we aan de Loire, waar de Franse koningen, hun echtgenotes en maîtresses woonden.

Een pure belevenis is een reis naar Bretagne, het land van de menhirs, de abdijen en kastelen, ruige kustlandschappen en de authentieke bewoners die nog hun eigen taal spreken. Terwijl u karakteristieke locaties en plaatsen aandoet, laat Academische Reizen u graag kennismaken met de Bretonse geschiedenis en cultuur. Een paradijselijk stukje Frankrijk biedt Toulouse en omgeving met veel historisch stadsschoon, musea van beroemdheden zoals Goya, Ingres en Toulouse-Lautrec en het beroemde Bleu de Pastel.

Volop genieten van la douce France kunt u tijdens vaartochten over de mooie rivieren, afgewisseld met kunsthistorische en archeologische verkenningen. Het door de Rhône en Saône doorkruiste Lyon kent, naast de basiliek Nôtre Dame, kathedralen, het gerenommeerde Musée des Beaux-Arts, een pittoreske oude stad met laatgotische en renaissance-huizen en Romeinse theaters.

Genieten van kunst kunt u bij uitstek in Europa’s culturele hoofdstad Parijs, waar het Picasso Museum binnenkort zijn deuren weer opent. Interessant voor onze kunstliefhebbers is ook het noorden van het land. Het in de voormalige mijnstreek gevestigde Louvre Lens biedt samen met de nabijgelegen musea in Roubaix en Lille een indrukwekkend kunstprogramma.

Academische Reizen neemt u graag mee door het aangename Frankrijk en genieten van de cultuur en het vele goede der aarde.

Meer informatie over onze reizen naar Frankrijk? Bekijk hier ons actuele aanbod.

Reizen naar Frankrijk

ParijsKunst

Leonardo da Vinci en de renaissance in Frankrijk. François I van Frankrijk was nog maar net twintig toen hij de troon besteeg. Op dat moment, zo wordt vaak gezegd, begon de renaissance in Frankrijk.

Prof. dr. Jeroen Stumpel Prof. dr. Jeroen Stumpel
vanaf: € 1.055
Parijs

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.