HomeGriekenland

Griekenland

Land van mythische proporties

Griekenland reizen

Land van mythische proporties

Al eeuwen is de ‘Grand Tour’ naar Griekenland een reis die men als vervolmaking van de opvoeding moet maken. Academische Reizen organiseert ook al ruim veertig jaar reizen langs de roemruchte plaatsen van het Oude Hellas.

Tijdens onze Griekenland reizen bezoekt u de grote monumenten en de vele hoogtepunten van de Griekse beschaving: van de Myceense en klassieke tijd tot de Byzantijnse periode. Nog altijd spreken zij tot de verbeelding. Natuurlijk doen wij de belangrijke plaatsen aan, zoals Athene, Delfi, Olympia, Sparta en Epidauros, maar wij schenken ook de nodige aandacht aan minder door het cultuurtoerisme bezochte plaatsen en allerlei waardevolle kleinere monumenten die in de haast van het moderne toerisme vaak buiten de gezichtskring vallen.

En Griekenland heeft meer te bieden dan louter monumenten. Het land is op zijn mooist in het voorjaar met de wisseling van ruige bergen en arcadische velden vol bloemen en vogels. Tijdens de reizen langs een snoer van eilanden ‘door het rijk van Apollo en Artemis’ zijn er ontspannen vaartochten over de diepblauwe zee en excursies op de verschillende eilanden naar de boeiende cultuurmonumenten. U geniet daarbij van de toelichtingen van onze wetenschappelijke reisleider over de Griekse geschiedenis en de verhalen uit de mythologie.

Klik hier voor het actuele aanbod van onze Griekenland reizen. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen of reiswensen met u door te nemen.

Reizen naar Griekenland

Jubileumreis Griekenland Cultuur

Griekenland onder Romeinse overheersing

 Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer
vanaf: € 2.750
Jubileumreis Griekenland

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.