HomeGroot-Brittannië

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië reizen

Een eiland vol cultuur

Groot-Brittannië biedt de reiziger een grote verscheidenheid aan geschiedenis, kunst en cultuur. Wie geïnteresseerd is in kunst kan zijn hart ophalen in de hoofdstad Londen, waar de grote musea een enorme verscheidenheid aan kunststijlen tonen. Het vermaarde British Museum, het beroemde Tate en het immer indrukwekkende Royal Academy of Arts weten met hun tentoonstellingen miljoenen kunstliefhebbers naar de Engelse hoofdstad te lokken. Ook Academische Reizen neemt regelmatig deze tentoonstellingen op in haar programma van reizen naar Groot-Brittannië.

Op het gebied van muziek bieden de festivals van Bath en Glyndebourne mooie programma’s met reeds gevestigde sterren en talentvolle nieuwe musici. Tussen de concerten door is er meer dan genoeg tijd om het prachtige Engelse landschap te verkennen.

Het zuiden van Engeland biedt ook vele mogelijkheden om de geschiedenis in te duiken. Van de monumentale steencirkels van Stonehenge en het Romeinse fort bij Portchester tot de Normandische kerkjes uit de tijd van Willem de Veroveraar. Het weinig bezochte Wales biedt een mooie mix van Keltische en Romeinse relicten, middeleeuwse kastelen en het industriële erfgoed uit de Victoriaanse periode. In de Schotse hooglanden, ten noorden van de muur van Hadrianus, liggen de imposante kastelen en kathedralen verspreid door het weidse en woeste landschap.

Klik hier voor ons actuele aanbod van Groot-Brittannië reizen. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Reizen naar Groot-Brittannië

Bath en omgevingKunst

Prehistorie, Romeinen, Palladio en inspiratiebron

Drs. Hettie Peterse Drs. Hettie Peterse
vanaf: € 1.835
Bath en omgeving
Muur van HadrianusCultuur

De Muur van Hadrianus werd aangelegd om de grens tussen de Romeinse provincie Britannia en het huidige Schotland beter te kunnen controleren.

 Dr. ing. Kees Peterse Dr. ing. Kees Peterse
vanaf: € 1.695
Muur van Hadrianus
EdinburghMuziek

Bij het Edinburgh International Festival staat de kwaliteit hoog in het vaandel. Grootse solisten en dirigenten treden er op.

 Dr. Eveline Nikkels Dr. Eveline Nikkels
vanaf: € 2.595
Edinburgh
Londen en CambridgeKunst

Een aantal interessante tentoonstellingen die in de komende zomer in Londen wordt gehouden, is aanleiding voor deze nieuwe, gevarieerde kunstreis.

Drs. Christianne Niesten Drs. Christianne Niesten
vanaf: € 1.150
Londen en Cambridge

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.