HomeIerland

Ierland

Een rijke muzikale en literaire traditie

Ierland reizen

Een rijke muzikale en literaire traditie

Voor veel mensen is een reis naar Ierland een ontmoeting met wonderlijk natuurschoon, vol zichtbare herinneringen aan vroeger. In het ruige landschappen wisselen burchten en kloosterruïnes, Keltische kostbaarheden en prehistorische graven elkaar af. Een goede basis voor interessante culturele reizen. 

Door zijn enigszins afgelegen ligging werd Ierland weinig beïnvloed door continentaal Europa en is er nog verrassend veel overgebleven van de eeuwenoude monumenten: nog ruim 1400 prehistorische bouwwerken versieren het indrukwekkende landschap. Als de het land omstreeks 500 n. Chr overgaat op het Christendom, verschijnen tevens kerken, kloosters en rijk geornamenteerde hoogkruisen in het landschap.

De bruisende hoofdstad Dublin is het thuis van menig groot Iers schrijver, waaronder maar liefst vier Nobelprijswinnaars: Seamus Heaney, Samuel Beckett, George Bernard Shaw en William Butler Yeats. Ook de belangrijke schrijver James Joyce is onlosmakelijk verbonden met Dublin. De hoofdpersoon uit zijn meesterwerk 'Ulysses' maakt een ware Odyssee door de Ierse hoofdstad.

Het land kent daarnaast echter ook een rijke muziektraditie, met enkele interessante festivals. Ook deze maken Ierland beslist de moeite waard om naartoe te reizen. In de kleine vissershaven Wexford startte in oktober 1951 een operafestival waarin het niet in de eerste plaats gaat om wat men kent en waarvan men houdt maar wat men zou kunnen leren liefhebben. Het operafestival trekt vele interessante zangers, dikwijls op de drempel van een internationale carrière. In het zuidelijker gelegen Cork vindt jaarlijks het West Cork Chamber Music festival plaats in het schitterende Bantry House.

Wilt u meer weten over onze Ierland reizen? Klik hier voor het actuele reisaanbod op onze website.

Reizen naar Ierland

West-Cork festivalMuziek

Zo langzamerhand is het een traditie geworden bij onze muziekreizen: het sprookjesachtige kamermuziekfestival van West-Cork.

 Dr. Eveline Nikkels Dr. Eveline Nikkels
vanaf: € 1.420
West-Cork festival

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.