HomeIran

Iran

Machtige rijken en briljante culturen

Iran reizen

Machtige rijken en briljante culturen

Academische Reizen laat u graag kennismaken met de zeer rijke historie van Iran. Reizen naar dit land onthullen sporen uit het verre verleden en de oudheid, maar tonen tevens het land van 'duizend en een nacht', met grootse monumenten uit latere perioden.

Enkele eeuwen voor Christus omvatte het oude Perzische Rijk een gebied grote dan het huidige Iran. Dit was de tijd van de Achaemeniden, van de beroemde koningen Cyrus, Xerxes en Darius, en van de beroemde veldtochten tegen de Grieken. Alexander de Grote wist echter rond 330 v. Chr. een einde te maken aan hun heerschappij. Wie heeft niet gehoord van de veldslagen bij Issos en Gaugamela? Ook onder Alexander de Grote en zijn opvolgers, de Seleuciden, Parthen en Sassaniden, kende het land grote perioden van bloei. De vele monumenten verspreid door het land zijn hier nog altijd getuigen van.

De oude hoofdstad Persepolis is een van de parels van de Perzische architectuur. Dramatisch gelegen op een hoogvlakte blijft deze eeuwenoude woestijnstad indrukwekkend. Wandelend tussen pilaren, beelden en reliëfs is de grandeur van de oude hoofdstad nog altijd voelbaar.

Bij Naqsh-e Rostam vinden we in de rotsen uitgehouwen graftombes van de Achaemeniden en Sassaniden. Ondanks eeuwenlange blootstelling aan de elementen zijn de reliëfs nog immer goed te bewonderen.

Het sprookjesachtige Isfahan behoort eveneens tot een van de hoogtepunten van een reis door Iran. Het was de hoofdstad van de Safaviden, die vanaf de 15e eeuw de macht hadden. Hier staan niet alleen de mooiste moskeeën van het land, maar ook een christelijke wijk met een schitterende kathedraal.

In de huidige hoofdstad Teheran schitteren de weelderige paleizen van de Sjah’s, waar het marmer en de mozaïeken de bezoeker overweldigd achterlaten.

Wilt u meer weten over onze Iran reizen? Klik hier voor het actuele reisaanbod op onze website.

Reizen naar Iran

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.