HomeItalië

Italië

La Grande bellezza

Italië reizen

La Grande bellezza

Het merendeel van de cultuurschatten van Europa bevindt zich in Italië. Dit land is dan ook al sinds 1970 een van de meest favoriete bestemmingen van Academische Reizen.

Liefhebbers van archeologie kunnen in Italië hun hart ophalen tijdens de reizen in het spoor van de beschavingen van Grieken en Romeinen. Dit zijn rondreizen door Sicilië, Apulië, langs de Via Appia, de autostrada van de oudheid, of naar de Romeinse ruïnesteden aan de Golf van Napels, vaak met bezoeken aan relatief onbekende monumenten.

Onze Italië reizen brengen u bijvoorbeeld naar de door het cultuurtoerisme weinig bezochte streken in het land, zoals de fascinerende regio Friuli Venezia Giulia met resten van de Keltische en de Romeinse beschaving, fresco’s van Tiepolo en de grandeur van de Habsburgers. In het mooie gebied van Le Marche, waar destijds illustere renaissancefamilies heersten, roept de verstilde schilderkunst, vaak op de oorspronkelijke plaatsen, bewondering en emotie op. De opera’s in de arena van Verona maken weer op een geheel andere wijze emoties los.

Cultuurmanifestaties en tijdelijke tentoonstellingen zijn aanleiding voor kunstverkenningen in Florence, voor reizen naar de kunst- en architectuurbiënnales in Venetië en natuurlijk naar de eeuwige stad Rome, waar u zich kunt laten meevoeren in La Grande Bellezza. En dan is er het goede der aarde met de mooie wijn en de speciaal voor onze gezelschappen geselecteerde maaltijden met lokale delicatessen in karakteristieke restaurants.

Klik hier voor het reisaanbod van onze Italië reizen. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen of reiswensen met u door te nemen.

Reizen naar Italië

Sicilië in het voorjaarCultuur

In het mooie voorjaar doorkruisen wij Sicilië op zoek naar oude beschavingen.

 Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer
vanaf: € 2.495
Sicilië in het voorjaar
Friuli en VenetieKunst

Kunsthistorische verkenningen in het noordoosten van Italië 

Dr. David Rijser Dr. David Rijser
vanaf: € 1.895
Friuli en Venetie
Verona Muziek

Is er een heerlijkere manier om de zomermaanden in te zetten dan met een bezoek aan het beroemde operafestival in de legendarische Arena van Verona in ‘la bella Italia’.

Mevr. Erna Metdepenninghen Mevr. Erna Metdepenninghen
vanaf: € 1.150
Verona
De Golf van NapelsCultuur

Centraal in deze reis staat het rijke Romeinse erfgoed rond de Golf van Napels.

 Dr. ing. Kees Peterse Dr. ing. Kees Peterse
vanaf: € 1.895
De Golf van Napels
Biënnale VenetiëKunst

De komende architectuurbiënnale in de Lagunestad Venetië belooft een spraakmakend evenement te worden onder de bezielende leiding van Yvonne Farrell en Shelley McNamara.

Karel Ankerman Karel Ankerman
vanaf: € 1.195
Biënnale Venetië
Italiaanse hoven van de RenaissanceKunst

Ontdekkingsreis in het soms sprookjesachtige hofleven van de Renaissance met bezoeken aan paleizen, kerken en collecties in de Noord-Italiaanse kunststeden. 

Prof. dr. Jeroen Stumpel Prof. dr. Jeroen Stumpel
vanaf: € 1.765
Italiaanse hoven van de Renaissance
Van Brindisi naar RomeCultuur

Met Horatius langs de Via Appia

 Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer
vanaf: € 2.495
Van Brindisi naar Rome
Rome Bernini en de BarokKunst

Tijdens onze reis doorgronden we de bijzondere kwaliteiten van Gialorenzo Bernini en de kunstzinnige idealen van het tijdperk dat hij als geen ander heeft vormgegeven.

Dr. Arjan de Koomen Dr. Arjan de Koomen
vanaf: € 1.795
Rome Bernini en de Barok
Padua de VenetoKunst

Tijdens deze reis staan de 510 jaar geleden geboren renaissance-architect Andrea Palladio en de Venetiaanse villacultuur centraal.

Drs. Hettie Peterse Drs. Hettie Peterse
vanaf: € 1.495
Padua de Veneto

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.