HomeLetland

Letland

Riga, cultuurrijke Hanzestad

Letland reizen

Riga, cultuurrijke Hanzestad

Academische Reizen laat u graag kennismaken met bezienswaardige Baltische steden als Riga tijdens haar Letland reizen.

De Baltische regio kende door de eeuwen heen een turbulente, maar zeer boeiende geschiedenis. Letland ontstond als gevolg van de Vrede van Versailles in 1919, maar de onafhankelijkheid was van tijdelijke duur en het land werd opgeslokt door de Sovjet-Unie. In 1991 slaagden de Letten erin om wederom de onafhankelijkheid uit te roepen en sindsdien heeft het land enorme ontwikkelingen doorgemaakt. De hoofdstad Riga werd in 2014 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa en men kan in de stad dan ook uitgebreid genieten van het rijke culturele leven. Bovendien vindt er in Riga jaarlijks een gerenommeerd operafestival plaats.

Ook verder terug in het verleden kende de stad momenten van grote economische en culturele bloei. Aan het eind van de 13e eeuw werd Riga lid van de Hanzeliga, met een toegenomen welvaart tot gevolg. Op cultureel gebied werd de stad door de eeuwen heen beïnvloed door Duitse ridderorden, door de Zweden en door de Russen. Tijdens onze Letland reizen die Riga aandoen zien wij in de oude binnenstad, UNESCO Werelderfgoed, sporen van deze perioden terug. Handelshuizen uit de Hanzetijd, de wijk Moskou met houten huizen waar van oudsher Russen wonen, maar ook districten met statige 19e-eeuwse neoclassicistische gebouwen. De grillige 20e eeuw laat zich zien in de beroemde art nouveau-wijk, het Letse vrijheidsmonument en de Stalin-gotische stijl van de Academie van Wetenschappen.

Klik hier voor het reisaanbod van onze Letland reizen. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen of reiswensen met u door te nemen.

Reizen naar Letland

Riga en omgevingMuziek

Het gerenommeerde operafestival van Riga biedt in 2019 vijf opera’s: ‘Der Fliegende Holländer’, ‘Don Pasquale’, ‘Dialogues des Carmélites’ en een verrassende ‘double bill’ met ‘L’incantesimo’ en ‘Pagliacci’. 

Mevr. Erna Metdepenninghen Mevr. Erna Metdepenninghen
vanaf: € 1.775
Riga en omgeving

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.