HomeMalta

Malta

Malta, parel in de Mediterrannée

Malta kent een rijke geschiedenis die begon toen liefst 7000 jaar geleden de eerste mensen de oversteek maakten vanaf Sicilië. Vervolgens bloeide een hoogwaardige cultuur op.

Door de eeuwen heen werd het eiland vanwege zijn gunstige ligging voor de handel onophoudelijk begeerd door andere volkeren in het Middellandse Zeegebied, van Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Hospitaalridders en Turken tot latere wereldmachten als Frankrijk, Italië en Engeland. Geen van deze liet zo’n blijvende indruk achter als de Soevereine Ridder- en Hospitaalorde van de Heilige Johannes te Jeruzalem, bekend als de Orde van Malta, die het eiland van de 16e tot 18e eeuw bestuurden en de nieuwe hoofdstad Valletta lieten bouwen.

Reizen naar Malta

Mare Nostrum (Jubileumreis)Jubileumreizen

Deze bootreis voert door ruim 3000 jaar meeslepende geschiedenis, langs eilanden, steden en havens die van cruciale betekenis zijn geweest voor onze wereld: Valletta, Syracuse, Sparta, Korinthe met het fameuze kanaal; het door Homerus bezongen Mykene; verrassende bezoeken in en rond Athene – een greep uit de unieke route over het ‘vloeibare’ continent – Mare Nostrum – de Middellandse Zee.

Diverse sprekers Diverse sprekers
vanaf: € 2.495
Mare Nostrum (Jubileumreis)

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.