HomeMarokko

Marokko

Koningssteden, paleizen en soeks

Marokko reizen

Koningssteden, paleizen en soeks

Bij reizigers en bezoekers is Marokko met name bekend vanwege zijn feeërieke en schilderachtige koningssteden en een daarvan, Marrakesh, heeft dit land dat in het Arabisch bekend staat als `het uiterste westen’ (Maghrib al-aqsa) zelfs de naam geschonken waaronder het vanaf de zestiende eeuw in de rest van de wereld bekend staat.

Marrakech, de onsterfelijke stad, heeft vele aspecten die een bezoek onvergetelijk maken. Niet voor niets staat de medina op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, maar ook de wijze waarop de middeleeuwen de éénentwintigste eeuw ontmoeten is zeer boeiend. Prachtige boulevards met palmen en rozen, excellente restaurants in fraai gerestaureerde paleizen; het lijkt moeiteloos te kunnen bestaan naast het gewone dagelijkse leven met zijn ezelskarretjes, de muntverkoper met zijn typerende roes en de donderdagse rommelmarkt.

In Fès is de (islamitische) cultuur van Marokko samengebald. Het is een van de mooiste steden in de Arabische wereld. In 808 riep Idriss II de stad tot hoofdstad uit, maar het was vooral van de 11e-13e eeuw – ‘de gouden eeuw’ van de Arabische cultuur – dat Fès zijn huidige vorm aannam. De grafmoskee van Idriss II is één van de – bij benadering - 130 overgebleven moskeeën.

Naast de Koningssteden met hun paleizen , kleurrijke soeks en mooie tuinen bevinden zich hier indrukwekkende historische monumenten.
Het noordelijke deel van het land maakte al zeer vroeg deel uit van het cultuurgebied rondom de Middellandse Zee, getuige onder meer de belangrijke Romeinse stad Volubilis, en vormde het woongebied van onder anderen de Mauretanii die vroeger bij ons de Moren werden genoemd.

Ingeklemd tussen de steden en historische monumenten liggen woestijnen, kasbah’s, schitterende oases met wuivende dadelpalmen, rivierkloven en het grillige Atlasgebergte. De grote variatie in het landschap en de steeds wisselende kleuren dragen bij aan een afwisselende en indrukwekkende reis.

Klik hier voor ons actuele aanbod van Marokko reizen. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Reizen naar Marokko

Marrakech en omgevingCultuur

Marrakech, de onsterfelijke stad, heeft vele aspecten die een bezoek onvergetelijk maken. We gaan langs begaande en ongebaande wegen en bezoeken niet alleen de 'highlights' maar kijken ook naar andere aspecten van het dagelijks leven.

vanaf: € 1.795
Marrakech en omgeving

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.