HomeOostenrijk

Oostenrijk

De glorie van de Habsburgers en de muziek

Oostenrijk reizen

De glorie van de Habsburgers en de muziek

Liefhebbers van historie kunnen hun hart ophalen in het land waarover de Habsburgse dynastie eeuwen regeerden. Regelmatig staan er dan ook Oostenrijk reizen op ons programma waarbij u in steden zoals Innsbruck en Wenen de verworvenheden van het glorieuze verleden kunt bewonderen.

Naast de cultuurgeschiedenis en de mooie natuur biedt Oostenrijk veel op het gebied van de muziek. Onze grote componisten leefden en werkten er. Het is het land van de muziekfestivals; de intiemere in Grafenegg en in Innsbruck en de prestigieuze muziekevenementen in Wenen en in Salzburg. Zeel elegant en sfeervol in deze stad zijn de Pinksterfestivals die de laatste jaren onder leiding staan van de beroemde mezzosopraan Cecilia Bartoli. Academische Reizen kan haar deelnemers plaatsen aanbieden voor de concerten en de grote opera’s. Salzburg is natuurlijk ook de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart. Ieder jaar in januari eert de stad zijn beroemde zoon met een charmant festival: de Mozartwoche. Academische Reizen geeft er regelmatig acte de présence.

Behalve het chique Salzburg, gaat Academische Reizen ook naar de meer gemoedelijke muziekfestivals in Oostenrijk, zoals de mooie Schubertiades waar beroemde musici optreden en het kamermuziekfestival van Mondsee dat jaarlijks in september plaatsvindt.

Klik hier voor ons actuele aanbod van Oostenrijk reizen. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Reizen naar Oostenrijk

Mozartwoche SalzburgMuziek

Muziekfeest aan de Salzach met Wolfgang Amadeus Mozart.

 Dr. Eveline Nikkels Dr. Eveline Nikkels
vanaf: € 2.095
Mozartwoche Salzburg
Kerstreis WenenKunst

Belangrijke tentoonstellingen maken een hernieuwd bezoek aan Wenen extra aantrekkelijk.

Drs. Robert-Jan Muller Drs. Robert-Jan Muller
vanaf: € 1.785
Kerstreis Wenen

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.