HomePortugal

Portugal

Reizen tussen Romeinse resten en spectaculaire architectuur

Portugal reizen

Reizen tussen Romeinse resten en spectaculaire architectuur

Portugal, dat een zesde van het Iberisch schiereiland beslaat, heeft dankzij de invloed van de oceaan een gematigd subtropisch klimaat en genoeg regen voor een uitbundige flora, rijke landbouw en wijngaarden. Tijdens onze Portugal reizen kunt u zich verdiepen in de sporen van de verschillende culturen die door de eeuwen heen het land beïnvloed hebben.

Al in de Romeinse tijd was het huidige Portugal een belangrijk gebied. Vooral in het zuiden, in de relatief onbekende regio Alentejo, zijn de talrijke resten van Romeinse monumenten van hoge kwaliteit te bewonderen. Dankzij de moren en de joodse immigranten ontwikkelde Portugal zich vanaf de 13e eeuw tot een belangrijk land. Het zond ontdekkingsreizigers naar alle delen van de aarde en nam veel gebied in bezit. Van Japan, Brazilië, Angola tot Mozambique wapperde de Portugese vlag. In de 15e eeuw leek Portugal op weg één van de belangrijkste naties ter wereld te worden. Nadat de koningen het in de 16e eeuw nodig vonden de ‘ongelovigen’ te verjagen verdween de welvaart geleidelijk.

Portugal is een land met een eigen identiteit, een zeer vriendelijke, gastvrije bevolking, mooie hotels en goede restaurants. Vele reizen van Academische Reizen leidden reeds naar Portugal. Interessant is het gebied rond Porto en Guimarães, waar de eerste Portugese koningen, de Braganca’s resideerden. Prachtig is het dal van de rivier de Douro met de heerlijke portwijnen. De cultureel zo rijke hoofdstad Lissabon biedt vele hoogtepunten. Van de spectaculaire architectuur en de grote kunstcollecties tot de karakteristieke ‘azulejos’ en de fado-muziek. Een echte eyeopener is een reis door de nog weinig door het cultuurtoerisme bezochte regio Alentejo, waar de resten van Romeinse monumenten talrijk en van hoge kwaliteit zijn.

Benieuwd naar ons actuele aanbod van Portugal reizen? Klik hier voor het reisaanbod.

Reizen naar Portugal

Kunstschatten langs de DueroCultuur

Vanuit de standplaats Zamora bezoeken wij de oeroude vestigingen met versterkte burchtplaatsen, kloosters en indrukwekkende steden. De reis eindigt in Porto.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.965
Kunstschatten langs de Duero

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.