HomeReizen

Onze reizen

Academische Reizen organiseert – al ruim veertig jaar – reizen op het gebied van kunst, cultuur en muziek. Centraal staat de wetenschappelijke leiding van de reizen. In samenwerking met deze wetenschappers, die gespecialiseerd zijn in een van de thema’s van de reis, ontwikkelen wij voortdurend nieuwe reisbestemmingen voor u. Waar mogelijk sluiten deze aan op de actualiteit van bijvoorbeeld tijdelijke tentoonstellingen en culturele manifestaties.

Met Academische Reizen reist u in kleine gezelschappen van deelnemers met gelijkgerichte belangstelling. De reizen worden minutieus voorbereid door een deskundige staf en de verzorging is van een goed niveau. Zo zorgen wij – waar mogelijk – voor eersteklas veelal centraal gelegen hotels en besteden de nodige zorg aan de maaltijden. Standaard inbegrepen in onze reissommen is vrijwel alles wat in het programma genoemd is, inclusief bijvoorbeeld de fooien.

Reis 1 t/m 10 van de 27
Verona Muziek

Is er een heerlijkere manier om de zomermaanden in te zetten dan met een bezoek aan het beroemde operafestival in de legendarische Arena van Verona in ‘la bella Italia’.

Mevr. Erna Metdepenninghen Mevr. Erna Metdepenninghen
vanaf: € 1.150
Verona
De Golf van NapelsCultuur

Vanuit de gezellige standplaats Sorrento bekijken we de hoogtepunten van de Romeinse cultuur aan de Golf van Napels.

 Dr. ing. Kees Peterse Dr. ing. Kees Peterse
vanaf: € 2.250
Pompeii, met op de achtergrond de Vesuvius.
BerlijnKunst

Aan de hand van de bewogen geschiedenis van Duitsland en Berlijn volgen we de kunst van de monumentale sculptuur en architectuur. Daarbij zullen we ook aandacht besteden aan de verschillende musea waar de Duitse beeldhouw- en schilderkunst van de 19e en 20e eeuw valt te bewonderen. In  de galerieën zien we presentaties van de allerlaatste kunst, van underground tot de meest gevestigde namen.

Prof. dr. Jeroen Stumpel Prof. dr. Jeroen Stumpel
vanaf: € 1.425
Zitadelle Spandau
Florence en omgevingKunst

Geniet van de vele meesterwerken van de Florentijnse renaissance.

Drs. Christianne Niesten Drs. Christianne Niesten
vanaf: € 1.475
Florence en omgeving
Romeins en romaans ApuliëCultuur

Dagtochten door het fraaie landschap van Apulië brengen ons bij pittoreske plaatsjes en fraaie steden. We bezoeken vele Romeinse en enkele Griekse monumenten en komen daarbij meermalen op het tracé van de Via Appia.

 Dr. ing. Kees Peterse Dr. ing. Kees Peterse
vanaf: € 1.850
Romeins en romaans Apulië
Wenen rond 1900Kunst

Onder de noemer ‘Wenen, Schoonheid en Afgrond’ herdenkt de stad in 2018 dat vier van de grootste kunstenaars van de Wiener Secession, de Weense Jugendstil, in 1918 overleden.

Drs. Hettie Peterse Drs. Hettie Peterse
vanaf: € 1.295
Wenen rond 1900
ParijsMuziek

Gedurende het seizoen 2018-19 viert de Opera van Parijs zijn 350e verjaardag.

Mevr. Erna Metdepenninghen Mevr. Erna Metdepenninghen
vanaf: € 1.175
Parijs
StresaMuziek

De naam streelt al oog en oor: ‘Stresa’ de parel van het Lago Maggiore met zijn prachtige eilanden, schilderachtige stadjes, botanische tuinen, villa’s en paleizen. 

 Dr. Eveline Nikkels Dr. Eveline Nikkels
vanaf: € 2.095
Stresa
Bilbao en MadridKunst

De reis biedt een kennismaking met de hoogtepunten uit de Spaanse cultuurgeschiedenis. Van gotische bouwkunst in Burgos en Toledo tot hoogtepunten van de Spaanse en inter-nationale schilderkunst in Bilbao en in en rond Madrid.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.875
Bilbao, Guggenheim museum, interieur
Nice en omgevingKunst

Vanuit de gezellige stad Nice, ook wel de parel van de Franse Middellandse Zeekust genoemd, genieten we van kunst in een prachtige natuur.

Drs. Robert-Jan Muller Drs. Robert-Jan Muller
vanaf: € 1.595
Nice en omgeving

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.