HomeReizen

Onze reizen

Academische Reizen organiseert – al ruim veertig jaar – reizen op het gebied van kunst, cultuur en muziek. Centraal staat de wetenschappelijke leiding van de reizen. In samenwerking met deze wetenschappers, die gespecialiseerd zijn in een van de thema’s van de reis, ontwikkelen wij voortdurend nieuwe reisbestemmingen voor u. Waar mogelijk sluiten deze aan op de actualiteit van bijvoorbeeld tijdelijke tentoonstellingen en culturele manifestaties.

Met Academische Reizen reist u in kleine gezelschappen van deelnemers met gelijkgerichte belangstelling. De reizen worden minutieus voorbereid door een deskundige staf en de verzorging is van een goed niveau. Zo zorgen wij – waar mogelijk – voor eersteklas veelal centraal gelegen hotels en besteden de nodige zorg aan de maaltijden. Standaard inbegrepen in onze reissommen is vrijwel alles wat in het programma genoemd is, inclusief bijvoorbeeld de fooien.

Reis 1 t/m 10 van de 21
Verona Muziek

Tijdens het beroemde operafestival in de legendarische Arena van Verona zijn de mooiste stemmen van het ogenblik te beluisteren in indrukwekkende ensceneringen.

Mevr. Erna Metdepenninghen Mevr. Erna Metdepenninghen
vanaf: € 1.295
Verona
Valencia en omgevingCultuur

Maak tijdens deze cultuurreis kennis met 'booming city' Valencia en ontdek een stad vol historisch stadsschoon en heerlijke restaurants.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.675
Valencia en omgeving
De Golf van NapelsCultuur

Vanuit de gezellige standplaats Sorrento bekijken we de hoogtepunten van de Romeinse cultuur aan de Golf van Napels.

 Dr. ing. Kees Peterse Dr. ing. Kees Peterse
vanaf: € 2.395
Pompeii, met op de achtergrond de Vesuvius.
Rome Kunst

In de eeuwige stad genieten we van schilderkunst door de eeuwen heen. Van fresco's van de Romeinen tot de topstukken van de renaissance en de vroege barok. 

Drs. Christianne Niesten Drs. Christianne Niesten
vanaf: € 1.535
Rome
Mozartwoche SalzburgMuziek

Muziekfeest aan de Salzach met Wolfgang Amadeus Mozart.

 Dr. Eveline Nikkels Dr. Eveline Nikkels
vanaf: € 2.095
Mozartwoche Salzburg
ParijsKunst

Leonardo da Vinci en de renaissance in Frankrijk. François I van Frankrijk was nog maar net twintig toen hij de troon besteeg. Op dat moment, zo wordt vaak gezegd, begon de renaissance in Frankrijk.

Prof. dr. Jeroen Stumpel Prof. dr. Jeroen Stumpel
vanaf: € 1.055
Parijs
Magna GraeciaCultuur

Magna Graecia is een veel gehoorde aanduiding voor de laars van Italië. Niet zonder reden, want vanaf de zevende eeuw voor Christus hebben vele Griekse kolonisten zich hier gevestigd.

Dr. Henk W. Singor Dr. Henk W. Singor
vanaf: € 2.295
Magna Graecia
Marrakech en omgevingCultuur

Marrakech, de onsterfelijke stad, heeft vele aspecten die een bezoek onvergetelijk maken. We gaan langs begaande en ongebaande wegen en bezoeken niet alleen de 'highlights' maar kijken ook naar andere aspecten van het dagelijks leven.

vanaf: € 1.795
Marrakech en omgeving
Cruise op de WolgaCultuur

Tijdens deze vaartocht van Sint-Petersburg naar Moskou bezoeken wij niet alleen deze twee grote steden, maar ook de kleine stadjes met hun eigen historisch verleden.

Lika Smirnova Lika Smirnova
vanaf: € 2.195
Cruise op de Wolga
DubaiKunst

Kunst aan de Perzische Golf

Karel Ankerman Karel Ankerman
vanaf: € 1.795
Louvre, Abu Dhabi

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.