HomeReizen

Onze reizen

Academische Reizen organiseert – al ruim veertig jaar – reizen op het gebied van kunst, cultuur en muziek. Centraal staat de wetenschappelijke leiding van de reizen. In samenwerking met deze wetenschappers, die gespecialiseerd zijn in een van de thema’s van de reis, ontwikkelen wij voortdurend nieuwe reisbestemmingen voor u. Waar mogelijk sluiten deze aan op de actualiteit van bijvoorbeeld tijdelijke tentoonstellingen en culturele manifestaties.

Met Academische Reizen reist u in kleine gezelschappen van deelnemers met gelijkgerichte belangstelling. De reizen worden minutieus voorbereid door een deskundige staf en de verzorging is van een goed niveau. Zo zorgen wij – waar mogelijk – voor eersteklas veelal centraal gelegen hotels en besteden de nodige zorg aan de maaltijden. Standaard inbegrepen in onze reissommen is vrijwel alles wat in het programma genoemd is, inclusief bijvoorbeeld de fooien.

Reis 1 t/m 6 van de 6
1
Verona Muziek

Tijdens het beroemde operafestival in de legendarische Arena van Verona zijn de mooiste stemmen van het ogenblik te beluisteren in indrukwekkende ensceneringen.

Mevr. Erna Metdepenninghen Mevr. Erna Metdepenninghen
vanaf: € 1.295
Verona
De Golf van NapelsCultuur

Vanuit de gezellige standplaats Sorrento bekijken we de hoogtepunten van de Romeinse cultuur aan de Golf van Napels.

 Dr. ing. Kees Peterse Dr. ing. Kees Peterse
vanaf: € 2.395
Pompeii, met op de achtergrond de Vesuvius.
Rome Kunst

In de eeuwige stad genieten we van schilderkunst door de eeuwen heen. Van fresco's van de Romeinen tot de topstukken van de renaissance en de vroege barok. 

Drs. Christianne Niesten Drs. Christianne Niesten
vanaf: € 1.535
Rome
Magna GraeciaCultuur

Magna Graecia is een veel gehoorde aanduiding voor de laars van Italië. Niet zonder reden, want vanaf de zevende eeuw voor Christus hebben vele Griekse kolonisten zich hier gevestigd.

Dr. Henk W. Singor Dr. Henk W. Singor
vanaf: € 2.295
Magna Graecia
VenetiëKunst

Een uitgebreide kennismaking met de bekende en verborgen schatten van Venetië en de hoogtepunten van de kunst. Van de Byzantijnen en de Venetianen, van Jheronimus Bosch en de gebroeders Bellini tot Tiepolo.

Prof. dr. Michael W. Kwakkelstein Prof. dr. Michael W. Kwakkelstein
vanaf: € 1.825
Venetië
Ravenna operafestivalMuziek

Wij bieden u drie grote opera’s aan in het Teatro Communale te Ravenna: ‘Norma’ van Vincenzo Bellini, ‘Aida’ van Giuseppe Verdi en ‘Carmen’ van Georges Bizet.

Mevr. Erna Metdepenninghen Mevr. Erna Metdepenninghen
vanaf: € 1.585
Ravenna operafestival
1
Filter
U zocht op
  • italië
  • Wis alles
Thema
Reisduur
Vertrekmaand
Budget p.p.

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.