HomeReizen

Onze reizen

Academische Reizen organiseert – al ruim veertig jaar – reizen op het gebied van kunst, cultuur en muziek. Centraal staat de wetenschappelijke leiding van de reizen. In samenwerking met deze wetenschappers, die gespecialiseerd zijn in een van de thema’s van de reis, ontwikkelen wij voortdurend nieuwe reisbestemmingen voor u. Waar mogelijk sluiten deze aan op de actualiteit van bijvoorbeeld tijdelijke tentoonstellingen en culturele manifestaties.

Met Academische Reizen reist u in kleine gezelschappen van deelnemers met gelijkgerichte belangstelling. De reizen worden minutieus voorbereid door een deskundige staf en de verzorging is van een goed niveau. Zo zorgen wij – waar mogelijk – voor eersteklas veelal centraal gelegen hotels en besteden de nodige zorg aan de maaltijden. Standaard inbegrepen in onze reissommen is vrijwel alles wat in het programma genoemd is, inclusief bijvoorbeeld de fooien.

Reis 1 t/m 10 van de 15
Sicilië in het voorjaarCultuur

In het mooie voorjaar doorkruisen wij Sicilië op zoek naar oude beschavingen.

 Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer
vanaf: € 2.707
Sicilië in het voorjaar
Valencia en omgevingCultuur

Maak tijdens deze cultuurreis kennis met 'booming city' Valencia en ontdek een stad vol historisch stadsschoon en heerlijke restaurants.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.675
Valencia en omgeving
De Golf van NapelsCultuur

Vanuit de gezellige standplaats Sorrento bekijken we de hoogtepunten van de Romeinse cultuur aan de Golf van Napels.

 Dr. ing. Kees Peterse Dr. ing. Kees Peterse
vanaf: € 2.395
Pompeii, met op de achtergrond de Vesuvius.
Napels en omgevingCultuur

In Napels is het Grieks-Romeinse verleden nog voelbaar aanwezig. Wij bezoeken de overblijfselen van deze wooncultuur, de steden Pompeii en Herculaneum, maar ook  hoogtepunten die latere culturen hebben nagelaten.

 Dr. ing. Kees Peterse Dr. ing. Kees Peterse
vanaf: € 1.965
Napels en omgeving
Magna GraeciaCultuur

Magna Graecia is een veel gehoorde aanduiding voor de laars van Italië. Niet zonder reden, want vanaf de zevende eeuw voor Christus hebben vele Griekse kolonisten zich hier gevestigd.

Dr. Henk W. Singor Dr. Henk W. Singor
vanaf: € 2.295
Magna Graecia
Marrakech en omgevingCultuur

Marrakech, de onsterfelijke stad, heeft vele aspecten die een bezoek onvergetelijk maken. We gaan langs begaande en ongebaande wegen en bezoeken niet alleen de 'highlights' maar kijken ook naar andere aspecten van het dagelijks leven.

vanaf: € 1.795
Marrakech en omgeving
Iran Cultuur

Het oude Perzië heeft een zeer rijke historie, waarvan de sporen nog goed zichtbaar zijn, ook uit het verre verleden en de oudheid.

 Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer
vanaf: € 3.495
Iran
Cruise op de WolgaCultuur

Tijdens deze vaartocht van Sint-Petersburg naar Moskou bezoeken wij niet alleen deze twee grote steden, maar ook de kleine stadjes met hun eigen historisch verleden.

Lika Smirnova Lika Smirnova
vanaf: € 2.195
Cruise op de Wolga
Peak DistrictCultuur

Tijdens de voorjaarsreis verkennen we de Engelse landhuisarchitectuur. Dit doen we deels aan de hand van de landhuizen van Elizabeth, gravin van Shrewsbury, beter bekend als Bess of Hardwick.

Drs. Hettie Peterse Drs. Hettie Peterse
vanaf: € 1.795
Peak District
Kunstschatten langs de DueroCultuur

Vanuit de standplaats Zamora bezoeken wij de oeroude vestigingen met versterkte burchtplaatsen, kloosters en indrukwekkende steden. De reis eindigt in Porto.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.965
Kunstschatten langs de Duero

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.