HomeReizen

Onze reizen

Academische Reizen organiseert – al ruim veertig jaar – reizen op het gebied van kunst, cultuur en muziek. Centraal staat de wetenschappelijke leiding van de reizen. In samenwerking met deze wetenschappers, die gespecialiseerd zijn in een van de thema’s van de reis, ontwikkelen wij voortdurend nieuwe reisbestemmingen voor u. Waar mogelijk sluiten deze aan op de actualiteit van bijvoorbeeld tijdelijke tentoonstellingen en culturele manifestaties.

Met Academische Reizen reist u in kleine gezelschappen van deelnemers met gelijkgerichte belangstelling. De reizen worden minutieus voorbereid door een deskundige staf en de verzorging is van een goed niveau. Zo zorgen wij – waar mogelijk – voor eersteklas veelal centraal gelegen hotels en besteden de nodige zorg aan de maaltijden. Standaard inbegrepen in onze reissommen is vrijwel alles wat in het programma genoemd is, inclusief bijvoorbeeld de fooien.

Reis 1 t/m 7 van de 7
1
Rome Kunst

In de eeuwige stad genieten we van schilderkunst door de eeuwen heen. Van fresco's van de Romeinen tot de topstukken van de renaissance en de vroege barok. 

Drs. Christianne Niesten Drs. Christianne Niesten
vanaf: € 1.535
Rome
ParijsKunst

Leonardo da Vinci en de renaissance in Frankrijk. François I van Frankrijk was nog maar net twintig toen hij de troon besteeg. Op dat moment, zo wordt vaak gezegd, begon de renaissance in Frankrijk.

Prof. dr. Jeroen Stumpel Prof. dr. Jeroen Stumpel
vanaf: € 1.055
Parijs
DubaiKunst

Kunst aan de Perzische Golf

Karel Ankerman Karel Ankerman
vanaf: € 1.795
Louvre, Abu Dhabi
MadridKunst

We bezoeken niet alleen de vermaarde grootse kunstcollecties van het Prado, Thyssen-Bornemisza en Reina Sofia, maar ook het in een stadsvilla gevestigde Museo Lázaro Galdiano en de imposante Real Academia de Bellas Artes.

Drs. Robert-Jan Muller Drs. Robert-Jan Muller
vanaf: € 1.150
Madrid
Weimar, Dessau en BerlijnKunst

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat in Weimar het Bauhaus werd opgericht. De verjaardag van de wereldberoemde kunstschool wordt in heel Duitsland herdacht met tientallen tentoonstellingen.

Drs. Hettie Peterse Drs. Hettie Peterse
vanaf: € 1.535
Weimar, Dessau en Berlijn
VenetiëKunst

Een uitgebreide kennismaking met de bekende en verborgen schatten van Venetië en de hoogtepunten van de kunst. Van de Byzantijnen en de Venetianen, van Jheronimus Bosch en de gebroeders Bellini tot Tiepolo.

Prof. dr. Michael W. Kwakkelstein Prof. dr. Michael W. Kwakkelstein
vanaf: € 1.825
Venetië
Kerstreis WenenKunst

Belangrijke tentoonstellingen maken een hernieuwd bezoek aan Wenen extra aantrekkelijk.

Drs. Robert-Jan Muller Drs. Robert-Jan Muller
vanaf: € 1.785
Kerstreis Wenen
1

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.