HomeRusland

Rusland

Historie en kunst

Rusland reizen

Historie en kunst

Een kennismaking met Rusland is een unieke belevenis. Ons aanbod van onze Rusland reizen varieert regelmatig en daarbij komen zowel Moskou, de stad van gouden koepels, als kleine middeleeuwse stadjes in de programma’s voor.

Moskou biedt een veelheid aan kunst en cultuur, met indrukwekkende monumenten uit de tijd van de tsaren en de sovjets, met het Kremlin en de beroemde kathedralen. Kunstliefhebbers komen er volop aan hun trekken in de vele musea. Beroemd is de Tretjakow Galerij met ’s werelds mooiste iconenverzameling en de indrukwekkende collectie 19e-eeuwse schilderkunst. Het Poesjkin museum biedt niet-Russische kunst, waaronder een mooie verzameling Franse impressionisten. Het bijwonen van een voorstelling in het beroemde Bolsjoj-theater is een feest!

Het Byzantijnse Rusland kunt u beleven tijdens een rondreis langs de middeleeuwse stadjes en dorpen van de Gouden Ring. De grootse kerkgebouwen, waaronder de Demetrios-kerk in Vladimir, en traag stromende riviertjes in het Russische landschap roepen de sfeer op van vervlogen tijden.

Een waar vakantiegevoel krijgt u tijdens een tocht per riviercruiseschip van Moskou naar Sint Petersburg. Indrukwekkend zijn de bezoeken aan de kleine aan de oevers van de Wolga gelegen stadjes met hun historische verleden en interessante kloosters en kerken. Sint Petersburg, waar sinds Peter de Grote zich de tsaren hebben gevestigd, heeft met zijn vele paleizen een ongewoon aristocratisch karakter gekregen. De oever van de Newa wordt beheerst door het reusachtige Winterpaleis met de Hermitage, die een van de rijkste en meest indrukwekkende kunstcollecties ter wereld bevat. Ook het beroemde Mariinski-theater wacht op uw bezoek.

Voor wie de komende zomer naar Rusland wil reizen, is een bezoek aan Sint Petersburg zeer de moeite waard. Hier vindt de internationale Manifesta-manifestatie plaats. Liefhebbers van de meest actuele kunst kunnen er hun hart ophalen.

Klik hier voor het actuele aanbod van onze Rusland reizen. Voor vragen of meer informatie staan wij u uiteraard graag te woord.

Reizen naar Rusland

Cruise op de WolgaCultuur

Tijdens deze vaartocht van Sint-Petersburg naar Moskou bezoeken wij niet alleen deze twee grote steden, maar ook de kleine stadjes met hun eigen historisch verleden.

Lika Smirnova Lika Smirnova
vanaf: € 2.195
Cruise op de Wolga

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.