HomeSpanje

Spanje

Schatkamer van kunst en cultuur

Spanje reizen

Schatkamer van kunst en cultuur

Het Iberisch schiereiland met de zo unieke kunst en cultuur behoort tot een van de meest populaire bestemmingen van Academische Reizen.

Bij onze Spanje reizen komen niet alleen grote kunststeden zoals Madrid en Barcelona regelmatig in ons programma voor, maar ook de cultuurschatten langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, het land van de conquistadores Extremadura, de zilverroute die naar Salamanca leidt, de koningssteden van Castilië en natuurlijk Andalusië.

Dit meest zuidelijke deel van Spanje heeft eeuwenlang onder Moorse invloed gestaan. U vindt er grootse bouwwerken van deze cultuur zoals de Mezquita in Córdoba, het Alcázar in Sevilla en het Alhambra in Granada. Zeer aantrekkelijk daarbij zijn de kleinere plaatsen die minder door het cultuurtoerisme worden bezocht. Het zijn vaak echte pareltjes van kunst en cultuur.

Belangrijke tentoonstellingen zijn meermaals aanleiding voor onze reizen. Daarbij hebben schilders als El Greco, de meest Spaanse van de Spaanse schilders, reeds centraal gestaan, maar ook andere groten van de Spaanse schilderkunst zullen in een dergelijk programma vaak voorkomen.

Postmoderne architectuur vinden we in Valencia, de derde stad van Spanje. De Ciutat de les Arts i les Ciències, stad van kunst en wetenschap, omvat enkele bijzondere gebouwen van de hand van Calatrava en van Felix Candela. Academische Reizen biedt regelmatig een meer dan oppervlakkige kennismaking met deze ‘booming city’. Onze volle aandacht daarbij hebben natuurlijk ook de vele tapasbars en de goede restaurants.

Bekijk hier ons actuele aanbod van Spanje reizen.

Reizen naar Spanje

AndalusiëKunst

Eeuwenlang heeft Spanje onder Moorse invloed gestaan, in het huidige Andalusië maar liefst een kleine acht eeuwen. 

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.825
Andalusië
Bilbao en MadridKunst

De reis biedt een kennismaking met de hoogtepunten uit de Spaanse cultuurgeschiedenis. Van gotische bouwkunst in Burgos en Toledo tot hoogtepunten van de Spaanse en inter-nationale schilderkunst in Bilbao en in en rond Madrid.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.875
Bilbao, Guggenheim museum, interieur
ExtremaduraCultuur

Vanuit de strategisch gelegen standplaats Cáceres met zijn mooie Plaza Mayor, verkennen we kunst en cultuur van Extremadura, het zuidwestelijk deel van Spanje en land van de beroemde conquistadores.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.665
Extremadura
MalagaKunst

In de periode rond de jaarwisseling is het goed toeven in Málaga, de stad aan de Middellandse Zee met de oude binnenstad, gezellige pleinen en heerlijke restaurants.

Drs. Robert-Jan Muller Drs. Robert-Jan Muller
vanaf: € 1.695
Malaga
Kunstschatten langs de DueroCultuur

Vanuit de standplaats Zamora bezoeken wij de oeroude vestigingen met versterkte burchtplaatsen, kloosters en indrukwekkende steden. De reis eindigt in Porto.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.965
Kunstschatten langs de Duero

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.