HomeSpanje

Spanje

Schatkamer van kunst en cultuur

Spanje reizen

Schatkamer van kunst en cultuur

Het Iberisch schiereiland met de zo unieke kunst en cultuur behoort tot een van de meest populaire bestemmingen van Academische Reizen.

Bij onze Spanje reizen komen niet alleen grote kunststeden zoals Madrid en Barcelona regelmatig in ons programma voor, maar ook de cultuurschatten langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, het land van de conquistadores Extremadura, de zilverroute die naar Salamanca leidt, de koningssteden van Castilië en natuurlijk Andalusië.

Dit meest zuidelijke deel van Spanje heeft eeuwenlang onder Moorse invloed gestaan. U vindt er grootse bouwwerken van deze cultuur zoals de Mezquita in Córdoba, het Alcázar in Sevilla en het Alhambra in Granada. Zeer aantrekkelijk daarbij zijn de kleinere plaatsen die minder door het cultuurtoerisme worden bezocht. Het zijn vaak echte pareltjes van kunst en cultuur.

Belangrijke tentoonstellingen zijn meermaals aanleiding voor onze reizen. Daarbij hebben schilders als El Greco, de meest Spaanse van de Spaanse schilders, reeds centraal gestaan, maar ook andere groten van de Spaanse schilderkunst zullen in een dergelijk programma vaak voorkomen.

Postmoderne architectuur vinden we in Valencia, de derde stad van Spanje. De Ciutat de les Arts i les Ciències, stad van kunst en wetenschap, omvat enkele bijzondere gebouwen van de hand van Calatrava en van Felix Candela. Academische Reizen biedt regelmatig een meer dan oppervlakkige kennismaking met deze ‘booming city’. Onze volle aandacht daarbij hebben natuurlijk ook de vele tapasbars en de goede restaurants.

Bekijk hier ons actuele aanbod van Spanje reizen.

Reizen naar Spanje

Bilbao en MadridKunst

De reis biedt een kennismaking met de hoogtepunten uit de Spaanse cultuurgeschiedenis. Van gotische bouwkunst in Burgos en Toledo tot hoogtepunten van de Spaanse en inter-nationale schilderkunst in Bilbao en in en rond Madrid.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.875
Bilbao, Guggenheim museum, interieur
Santiago de CompostelaCultuur

Reis langs de hoogtepunten van de oude middeleeuwse pelgrimsroute.

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 2.195
Santiago de Compostela
Extremadura en SalamancaCultuur

De Spaanse Zilverroute, de Ruta de la Plata, is een eeuwenoude door de Romeinen aangelegde heerbaan van Sevilla naar het verre Galicië. Vanuit twee karakteristieke stand-plaatsen, Trujillo in Extremadura, en het mooie Salamanca, verkennen we kunst en cultuur van westelijk Spanje

Drs. Herman Holtmaat Drs. Herman Holtmaat
vanaf: € 1.695
Trujillo, Plaza Mayor met standbeeld van Francisco Pizarro

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.