HomeThailand en Cambodja

Thailand en Cambodja

Sporen van de Khmer-cultuur

Reizen Thailand en Cambodja

Het hart van de oude Khmer-cultuur ligt in Cambodja, maar ook het omliggende land Thailand kent veel erfgoed uit deze periode. Deze twee kleurrijke landen zijn daarom bij uitstek geschikt voor een culturele ontdekkingsreis.

Het oosten van Thailand barst van het culturele erfgoed. In de omgeving van Bangkok ligt de oude hoofdstad Ayuttaya, met zijn vele, vaak romantische ruïnes uit een bloeiperiode van de Thaise geschiedenis (14e-18e eeuw). Iets verder naar het oosten vinden we Pimai, waarvan de tempel een van de mooiste en belangrijkste Khmertempels van Thailand is. De stijl van d tempel vormde zelfs de inspiratie voor het iets later gebouwde Angkor Wat. Bij Phanomrung ligt nog een indrukwekkend tempelcomplex op de toppen van een uitgedoofde vulkaan.

Bij het Cambodjaanse Siem Reap vinden we de absolute hoogtepunten van de Khmer cultuur: het rijk van Angkor, met Angkor Thom en Angkor Wat als belangrijkste bezienswaardigheden. Dit beroemde tempelcomplex is nog altijd het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Het gebied van Angkor, de heilige stad van de Khmers, beslaat echter maar liefst 400 km2, bezaaid met grote en kleine tempels, dikwijls op romantische plaatsen gelegen en overwoekerd door bomen en planten. Er valt genoeg te ontdekken!

Wilt u meer weten over onze reizen naar Thailand en Cambodja? Klik hier voor het actuele reisaanbod op onze website.

Reizen naar Thailand en Cambodja

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.