HomeThema's

Themareizen

Academische Reizen organiseert reizen met verschillende invalshoeken. De hoofdthema’s zijn kunst, cultuur en muziek. Daar waar mogelijk springen we in op actuele tentoonstellingen en culturele of muziekmanifestaties. In samenwerking met specialisten op de verschillende vakgebieden stellen wij ieder jaar een nieuw programma samen.


Kunst

Bij onze kunstreizen staat bijvoorbeeld een bepaalde periode in de kunstgeschiedenis of een tijdelijke tentoonstelling gewijd aan een of meer kunstenaars centraal. Het kan ook om de bijzondere architectuur van een stad draaien. De programma’s worden samengesteld met gespecialiseerde kunsthistorici – docenten aan universiteiten en hogescholen, conservatoren verbonden aan musea en kunstcritici.

Cultuur

In bredere zin valt onder onze cultuurreizen veel van wat de samenleving heeft voortgebracht: naast egyptologie en archeologie is er aandacht voor de klassieken, land- en volkenkunde, literatuur, boekwetenschap, etcetera. De cultuurreizen staan onder leiding van wetenschappers, veelal archeologen, journalisten en historici die vaak als docent of hoogleraar verbonden zijn of waren aan verschillende universiteiten.

Muziek

De muziekreizen worden georganiseerd naar aanleiding van gerenommeerde, maar ook de minder bekende en verrassende muziekfestivals. Hierbij woont u bijzondere concerten en opera’s in binnen- en buitenland bij. Samen met onze specialisten – musicologen, muziekcritici en operadeskundigen – testen wij de kwaliteit en kiezen wij de programma’s. Muziek staat centraal tijdens de reizen, maar er is ook ruimte voor algemene stadsbezoeken voorafgaand aan inleidingen tot de muziek en de concerten.

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.