HomeThema'sCultuur

Cultuurreizen

Oude beschavingen

Grote monumenten en ruïnesteden

Op zoek naar oude beschavingen bezoekt u tijdens onze cultuurreizen beroemde en weinig bezochte plaatsen. De reizen staan onder leiding van wetenschappers, veelal archeologen, journalisten en historici die vaak als docent of hoogleraar verbonden zijn of waren aan verschillende universiteiten. In samenwerking met deze specialisten stellen wij ieder jaar ons programma samen.

De grote monumenten van de Griekse beschavingen spreken nog altijd tot de verbeelding. Op onze reizen door het oude Hellas bezoeken we dan ook de vele hoogtepunten van deze grootse cultuur. Op talloze plaatsen geniet u van de diepblauwe zee, de boeiende cultuur en de toelichtingen over de Griekse geschiedenis en de verhalen uit de mythologie. Het eiland van Afrodite, Cyprus, doen wij regelmatig aan.

Om de magistrale tempels uit de Griekse oudheid te bewonderen is Sicilië een ideale bestemming. Liefhebbers van de Romeinse cultuur kunnen op dit mooie eiland, maar ook op vele andere plaatsen in Italië, hun hart ophalen. Van Brindisi in de zuidelijke regio Apulië, langs de Via Appia, de autostrada van de oudheid, tot aan de Eeuwige Stad Rome. Zeer populair zijn onze cultuurreizen naar de Romeinse ruïnesteden rond de Golf van Napels.

Voor onze Romeinse verkenningen beperken we ons niet tot Italië. We reizen langs de Romeinse limes van het huidige Oostenrijk tot de legerkampen van Nijmegen, naar de tempels en theaters in het zuiden van Frankrijk tot een antieke visconservenfabriek in de Portugese regio Alentejo. Ook de culturen van het Oude Egypte, Hittieten, Kelten en Bretonnen tot de Ming in China komen regelmatig in ons programma voor.

Bent u benieuwd naar onze actuele programma’s? Bekijk het aanbod van onze cultuurreizen.

 

Populaire cultuurreizen

Jubileumreis Egypte Jubileumreis Egypte
vanaf: € 4.295
Meer weten?
Magna Graecia Magna Graecia
vanaf: € 2.295
Meer weten?
Amboise en omgeving Amboise en omgeving
vanaf: € 1.475
Meer weten?
Cruise op de Wolga Cruise op de Wolga
vanaf: € 2.195
Meer weten?
Alle cultuurreizen bekijken

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.