HomeThema'sKunst

Kunst

L'Arte

Tussen mozaïeken en schilderkunst

Voor de kunstreizen van Academische Reizen zijn belangrijke kunstmanifestaties en tentoonstellingen vaak de aanleiding. De reizen staan onder leiding van wetenschappelijke reisleiders. Samen met deze gespecialiseerde kunsthistorici – docenten aan universiteiten en hogescholen, conservatoren verbonden aan musea en kunstcritici – stellen wij ieder jaar een nieuw programma voor u samen.

Voor de kunstreizen pur sang kunt u een keuze maken uit diverse bestemmingen in binnen- en buitenland, meestal thematische getint. Naar België gaan we regelmatig voor de Art Nouveau en de Art Deco. Duitsland vinden we belangrijk om de spraakmakende nieuwe musea en de indrukwekkende architectuur in de dynamische hoofdstad Berlijn, die sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw een ware metamorfose heeft ondergaan.

Regelmatig vinden kunstreizen naar Spanje plaats. Deze doen verschillende gebieden aan, waaronder de koningssteden van Castilië, Barcelona en Valencia met de interessante architectuur en Andalusië met de verfijnde Moorse kunst. Een ander voorbeelden zijn kunsthistorische stedentrips naar bijvoorbeeld Toledo en Madrid.

Een van de meest favoriete bestemmingen voor het maken van kunstreizen is Italië, het land waar zich het merendeel van de kunstschatten van Europa bevindt. Hoogtepunten van de Byzantijnse kunst met de wonderschone mozaïeken vinden we in Ravenna en Venetië. Imposante kunststeden zoals Rome en Florence komen regelmatig in ons aanbod voor, maar we gaan ook graag naar kleinere kunstcentra en de minder bezochte regio's. Zo roept de verstilde schilderkunst in Le Marche, vaak op de oorspronkelijke plaatsen, bewondering en emotie op.

Ook bij onze dagexcursies, de zgn. Cultoura-trips, spelen kunstmanifestaties en tentoonstellingen een leidende rol. Voorbeelden van Cultoura-trips die in het verleden plaatsvonden zijn een dagexcursie naar de tentoonstellingen rond Jacob Cornelisz van Oostsanen in Alkmaar en Amsterdam en een tweedaagse excursie naar de tentoonstellingen rond de 1200-jarige herdenkingen van Karel de Grote in Aken.

Bent u benieuwd naar onze huidige programma’s? Bekijk het actuele aanbod van onze kunstreizen en van onze dagexcursies op deze website.

 

Populaire kunstreizen

Weimar, Dessau en Berlijn Weimar, Dessau en Berlijn
vanaf: € 1.535
Meer weten?
Madrid Madrid
vanaf: € 1.150
Meer weten?
Louvre, Abu Dhabi Dubai
vanaf: € 1.795
Meer weten?
Kerstreis Wenen Kerstreis Wenen
vanaf: € 1.785
Meer weten?
Alle kunstreizen bekijken

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.