HomeThema'sMuziek

Muziekreizen

Concert en opera

Van Verdi tot Schubert

Bijzondere concerten en opera’s in binnen- en buitenland zijn aanleiding voor onze muziekreizen, die onder leiding staan van wetenschappelijke reisleiders. Samen met deze specialisten – musicologen, muziekcritici en operadeskundigen – testen wij de kwaliteit en kiezen wij de programma’s.

Muziek staat centraal tijdens de reizen. Overdag worden over het algemeen bezoeken gebracht aan de stad en omgeving. Regelmatig staan muziekmonumenten op het programma en daarbij wordt niet voorbijgegaan aan het stadsschoon en de interessante musea.

Onze gezelschappen verzamelen in de loop van de middag voor de inleidingen – met muziekvoorbeelden – tot het eerstvolgende concert of opera. De sfeer tijdens deze bijeenkomsten is ontspannen en men toast natuurlijk op de komende voorstelling. Later op de avond, weer terug in het hotel, wordt vaak nog lang nagepraat.

De bestemmingen van onze muziekreizen variëren. Oostenrijk is populair met de mooie Schubertiades waar beroemde kunstenaars optreden. Regelmatig bezoeken we de festivals in Salzburg, Innsbruck, Grafenegg en Mondsee. In Zwitserland zijn het de festivals van Lucerne, Montreux en Gstaad. Voor de grote orkesten en opera gaan we het liefst naar de prestigieuze theaters in Parijs, München, Berlijn, Dresden, Leipzig, Salzburg, Wenen, Praag, Boedapest en New York. Ook Italië, het operaland bij uitstek, staat regelmatig op ons programma. De Arena van Verona is een van onze favorieten. Vrijwel ieder jaar kunt u er Aida van Verdi beleven.

Bent u benieuwd naar onze programma’s? Bekijk het actuele aanbod van onze muziekreizen.

 

Populaire muziekreizen

Ravenna operafestival Ravenna operafestival
vanaf: € 1.585
Meer weten?
Luzern festival Luzern festival
vanaf: € 2.095
Meer weten?
Verona Verona
vanaf: € 1.295
Meer weten?
Mozartwoche Salzburg Mozartwoche Salzburg
vanaf: € 2.095
Meer weten?
Alle muziekreizen bekijken

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.