HomeTsjechië

Tsjechië

Tsjechië reizen

Rijkdom van Bohemen

De 'Gouden Stad' van Europa, wordt Praag vanouds genoemd. Tijdens stadswandelingen ziet u de middeleeuwse stad van de Boheemse koningen en de barokke paleizen van de Habsburgers. Een architectuurwandeling voert door de artistieke bloeitijd van de 19e en vroeg-20e eeuw, met zijn unieke verscheidenheid aan Jugendstil en Modernisme.

Praag is de hoofdstad van de 'bohémiens' ... Door de eeuwen heen is deze stad de pleisterplaats geweest van dichters, kunstenaars en gelukszoekers uit alle windstreken van Europa. De raadselachtige sfeer van Franz Kafka's verhalen is voelbaar in de wirwar van kronkelige stegen, verborgen pleintjes en onverwachte doorkijkjes. Het hooggelegen gebouwencomplex van de Burcht, waar sinds de 13e-eeuwse koning Ottokar de regeringsmacht zetelt, stond model voor 'Het Slot'. Het kosmopoliete duits-tsjechisch-joodse Praag van deze rasechte 'bohémien' kunt u leren kennen tijdens een literaire wandeling, met onder meer een bezoek aan de beroemde joodse begraafplaats en synagoges.

Bovendien heeft Praag de reputatie het 'muziek-conservatorium van Europa' te zijn. De 'bohémien' Wolfgang Amadeus Mozart droeg een symfonie op aan de stad waar hij zijn dankbaarste publiek vond. Dit klankrijke aspect ziet en hoort u in het boeiende Mozart Museum. Ook Dvorak en Smetana lieten zich hier inspireren tot hun mooiste creaties.

Bent u benieuwd wat Praag u nog meer te bieden heeft?

Klik hier voor het reisaanbod van onze Tsjechië reizen. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen of reiswensen met u door te nemen.

Reizen naar Tsjechië

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.