HomeVerenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

De totstandkoming van dit Arabische land kreeg aan het eind van de 19e eeuw gestalte. Zeven emiraten tekenden destijds een verdrag met het Verenigd Koninkrijk dat zij geen relaties aan zouden gaan met andere overheden dan de Britse. Deze overeenkomst hield ongeveer tachtig jaar stand en kwam uiteindelijk ten einde in 1971, waarop de Verenigde Arabische Emiraten onafhankelijk werden.

Abu Dhabi en Dubai zijn van de zeven emiraten de grootste en meest bekende. De afgelopen decennia zijn ze in bijzonder hoog tempo onderhevig geweest aan modernisering. De vele oliedollars creëren niet alleen werkgelegenheid, maar er ontstaan uit het niets futuristische steden. Hotels, winkelcentra en zelfs indoor skibanen worden uit de grond gestampt en het devies lijkt hoger, groter, spectaculairder en vooral: indrukwekkender zijn dan de buurlanden.

De ongekende bouwwoede resulteerde voorts in kunstmatige eilanden in de vorm van palmbomen en zelfs de aardbol. Het ene architectonische hoogstandje is pas net in de maak als het volgende paradepaardje zich al weer aandient. Een volgende stap in deze prestigestrijd volgde eind 2017 met de opening van het Louvre Abu Dhabi. Het project kostte meer dan een miljard euro, maar het eerste universele museum in het Midden-Oosten is een feit. In twaalf galerieën wordt het verhaal van de mensheid verteld. Een Saudische prins schonk het duurste schilderij ter wereld (Salvator Mundi van Leonardo da Vinci) aan het museum en betaalde hier een slordige 339 miljoen euro voor. De schenking staat symbool voor de ontwikkeling van de Verenigde Arabische Emiraten: niets lijkt er onmogelijk.

Het bijzondere karakter van de Verenigde Arabische Emiraten spreekt tot de verbeelding en veel mensen voelen dan ook de behoefte het eens met eigen ogen te gaan bekijken. Het leidde er onder meer toe dat Academische Reizen haar horizon verbreedde en een interessante reis samenstelde naar het gebeid dat vijftig jaar geleden nog louter uit woestijn bestond. Ontdek met ons de grandioze architectuur zoals die van de Burj Khalifa en Burj al Arab, trek per kameel de woestijn in en geniet van spectaculaire zonsondergangen of duik in de kunstwereld van de oneindige hoeveelheid galeries en het gerenommeerde ART Dubai.

Reizen naar Verenigde Arabische Emiraten

DubaiKunst

Kunst aan de Perzische Golf

Karel Ankerman Karel Ankerman
vanaf: € 1.795
Louvre, Abu Dhabi

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.