HomeZweden

Zweden

Royale cultuur

Reizen Zweden

Royale cultuur

Terwijl Zweden bekend staat om zijn natuur, mag ook het culturele aspect van deze bestemming niet vergeten worden. Stockholm, Göteborg en Malmö bezitten bijvoorbeeld fraaie kunstgaleries en musea, waar niet alleen Zweedse en Scandinavische kunst te bewonderen is, maar ook internationale werken. Academische Reizen neemt Zweden dan ook graag op in haar – wisselende – reisaanbod.

In het bijzonder Stockholm toont zich als vorstelijke bestemming voor onze reizen. De stad, die allereerst opvalt vanwege haar bijzondere structuur van 14 door bruggen verbonden eilanden, kent een rijke historie en een veelzijdigheid aan musea. In het Thielska Galleriet vinden we 19e-eeuwse kunst van onder meer Edvard Munch en Paul Gauguin. Het particuliere Sven-Harrys konstmuseum toont werken van onder meer August Strindberg en in het Moderna Museet, dat al sinds de jaren zestig een voorhoedefunctie heeft, zijn werken van onder meer Picasso, Malevich en ook veel hedendaagse kunstenaars te zien. Kortom, kunstliefhebbers die naar Zweden reizen worden hier op hun wenken bediend. Ook bijzonder is het Vasa Museum, dat rondom het beroemde, originele 17e-eeuwse oorlogschip Vasa is gebouwd.

Diverse plekken zijn verbonden met de Zweedse koninklijke familie, zoals de officiële residentie, het barokke Koninklijk Paleis van architect Nicodemus Tessin, of de kathedraal Storkyrkan, waar Zweedse vorsten huwden, werden gekroond en begraven. Aan de rand van de stad ligt het 17e-eeuwse Paleis Drottningholm, dat met zijn bijbehorende tuinen op de Werelderfgoedlijst staat. Vlakbij het Koninklijk Paleis, in de Oude Stad, ligt het Nobelmuseum. De prijzen die de naam van de beroemde filantroop dragen worden jaarlijks uitgereikt in de Blauwe Hal van het Stadhuis. Dit 20e-eeuwse gebouw in nationaal romantische stijl is tevens om zijn schitterende mozaïeken in de Gouden Zaal een bezoek waard.

Bekijk hier ons actuele aanbod van reizen naar Zweden.

Reizen naar Zweden

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.