HomeZwitserland

Zwitserland

Klanken tussen de bergen

Reizen naar Zwitserland

Klanken tussen de bergen

Muzikale bestemmingen als Gstaad en Montreux zorgen er met hun festivals voor dat Academische Reizen Zwitserland graag aandoet.

In Gstaad en omgeving vindt ieder jaar het gerenommeerde Menuhinfestival plaats. De in Amerika geboren violist Jehudi Menuhin verhuisde in 1957 met zijn familie naar het Zwitserse plaatsje. Een jaar daarvoor was hij door de directie van de lokale toeristische sector gevraagd om in het zomerseizoen enkele concerten te geven. Daarmee werd ook het festival geboren en in 1957 vonden de eerste muzikale uitvoeringen plaats, waarbij naast Menuhin ook Maurice Gendron, Benjamin Britten en Peter Pears optraden. De ‘Yehudi-Menuhin-Musiksommer’ groeide steeds verder uit en na zijn dood in 1999 werd Jehudi’s erfenis middels een veelzijdig programma in ere gehouden, met een nadruk op inspirerende natuur en bergen van Saanenland waar de violist zo van onder de indruk was.

Montreux verwelkomt jaarlijks vermaarde internationale orkesten. De geschiedenis van het festival gaat terug naar 1946. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren verscheidene illustere artiesten naar Zwitserland gevlucht en dit zorgde er mede voor dat een festival van internationaal allure heeft kunnen ontstaan.

Terwijl we tijdens deze Zwitserland reizen overdag wandelingen door de lieflijke omgeving kunnen maken, vinden veelal in de avonden concerten plaats op bijzondere locaties. Wij zullen inleidingen tot de concerten bijwonen, maar er is bijvoorbeeld ook gelegenheid musea te bezoeken.

Wilt u meer weten over onze reizen naar Zwitserland? Klik hier voor het actuele reisaanbod op onze website.

Reizen naar Zwitserland

Luzern festivalMuziek

Luzern biedt dit jaar in de nazomer een festival met de drie Da Ponte opera’s van Mozart: Figaro, Così fan tutte en Don Giovanni.

 Dr. Eveline Nikkels Dr. Eveline Nikkels
vanaf: € 2.095
Luzern festival

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 589 29 40 info@academischereizen.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe reizen en actuele informatie.